• Google gizlilik poltikası
    13
    Eyl

    İnternetin Gizli Tarihi Google’ın 4000 Kelimelik Gizlilik Politikalarında Saklı

    52
    0
    1990’ların sonu Google için daha kolay bir dönemdi. Çiçeği burnunda firma, o dönemde sadece bir arama motorundan ibaretti ve Gmail, Android ve YouTube bu startup firmanın nazarında titrek birer ışıktı. İlk Google gizlilik politikası bu sadeliği yansıtıyordu. Google’ın 600 kelime ile kişisel bilgileri nasıl topladığını ve kullandığını açıkladığı çalışma Silikon Vadisi’ndeki farklı dönemin kısa, içten, ilginç örneğiydi. Internetin (ve Google’ın) ...
  • 6
    Eyl

    Kişisel Verilerin Korunması ve ISO 27001 İlişkisi Üzerine Notlar

    204
    0
    Kişisel verilerin korunması ISO 27001 ilişkisi oldukça merak edilen bir konu haline gelmektedir. Hızla gelişim gösteren teknolojik adımlar, dijital dünyanın sunmuş olduğu imkanlar ile kuruluşların toplumsal ihtiyaçlara cevap verebilmesini zorunlu hale getirmektedir. Her yeni değişim; kurumlara, topluma, devlete ve bağlı tüm paydaşlarına karşı çeşitli beklentiler oluşturmaktadır. Bu beklentilerden en büyüğü hiç kuşkusuz veri güvenliğinin sağlanması ve kuruluşlara bağlı organların topluma ...
  • 5
    Eyl

    VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!

    225
    0
    Son zamanların en gözde konusu olan; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle uygulamaya konulan Veri Sorumluları Sicili Bilgi Sistemi VERBİS kayıt süresi beklendiği gibi uzatıldı. Bilindiği üzere yıllık toplam çalışan sayısı 50’den fazla olan ya da bir önceki yıla ait mali bilanço toplamı 25 Milyon TL’yi aşan şirketler için ...
  • 5
    Eyl

    Kişisel Verilerin Korunmasında Unutulma Hakkı

    Son yıllarda internet kullanımının hızla artmasıyla birlikte kişisel verilerimizin kimler tarafından kullanıldığı ve hangi amaç için işlendiği önem kazanmaya başlayan başlıca konulardan biri oldu. Bu sebeple toplum hassasiyetinin arttığı bu konuda her geçen gün yeni kavramlar ortaya çıkmakta ve yeni kavramlar hayatımıza girmekte. Hayatımıza giren yeni kavramların en başında olan “unutulma hakkı”, kişilerin sanal ortamda kendi kişisel verilerini tamamen ortadan ...
  • 23
    Tem

    Buzdağının Görünen Yüzü: FaceApp Güvenilir Mi?

    695
    0
    Birkaç gün önce, uyandıktan hemen sonra çayımı yudumlayarak Linkedin zaman tünelimde gezinirken yaşlı, genç açıkçası bir hayli garip yüzlerle karşılaştım. Bu yüzler, son viral trend FaceApp kullanılarak üretilmişti. Allah korusun, hiçbirini özlemeyeceğim! Peki FaceApp güvenilir mi? FaceApp, aslında uzun süredir var olan ancak son dönemde birden bire çok popüler hale gelen bir uygulama. Bu uygulama ile kullanıcılar kendini gençleştiriyor, yaşlandırıyor ...