• 12
    Kas

    “Deepfake”ler İnterneti Yıkabilir!

    Deepfake! Bu tehdidi daha önce de duymuştuk, ancak hızla gelişen teknoloji gerçekten endişe verici. Bugün çoktandır deepfake’lerle dolu bir dünyada yüzüyor olabilirdik ve haberimiz bile olmazdı. Nasıl olsundu ki? Son ABD başkanlık seçimleri veya Brexit referandumundan önce mikro hedefleme ile manipüle edilenler, bilgilerinin onlara karşı kullanıldığını çok geç öğrendiler. Kaynayan sudaki kurbağa gibi, çok geç olana kadar suyun ısındığını fark ...
  • 4
    Kas

    KVKK Uzaydan mı Geldi?

    158
    0
    Son zamanların en popüler konularından biri olan Kişisel Verilerin Korunması (KVKK), Türkiye’de önemi yeni yeni anlaşılmaya başlanan bir alan. Hukuki boyutu kadar siyasal, sosyal ve teknik boyutları da olması konunun yorumlanması ve uygulanması noktasında birçok disiplinin gündemine oturmuş durumda. “Biz” e ilişkin pek çok bilgi kişisel veri niteliğinde ve bu verilerin 6698 sayılı kanun kapsamında korunması gerekiyor. Peki bu veriler ...
  • 14
    Eki

    İşyerinde Parmak İzi Kullanımının KVKK Kapsamında Değerlendirilmesi

    392
    0
    7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğen giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişilerin, başta özel hayatlarının gizliliği olmak üzere temel hak ve özgürlüklerini koruma altına almaktadır. Kanun işletmelerin mevcut veri işleme alışkanlıklarını kökten değiştiren düzenlemeler getirmiştir. Özellikle personel devam kontrol sistemlerinde sıklıkla kullanılan parmak izi ve yüz tanıma v.b biyometrik veri kullanılan kimlik doğrulama altyapıları oldukça sıkıntılıdır. Peki parmak izi ...
  • 27
    Eyl

    Yeni Araştırmalar Kişisel Verileri Anonim Hale Getirmenin Gizliliği Korumak İçin Yeterli Olmadığını Gösteriyor!

    592
    0
    UcLouvain ve Imperial araştırmasına göre; kişisel verileri anonim hale getirme  yöntemleri, bireyleri; kimliklerinin yeniden tanımlanması riskiyle karşı karşıya bırakıyor. AB Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ihlalleri yüzünden ilk büyük para cezaları ardı ardına verilmeye devam ederken araştırmacılar, anonim veri kümelerinin bile bir tür yapay zeka olan makine öğrenimi (machine learning) ile geriye doğru izinin sürülebileceğini gösteriyor. Nature Communications’da yayımlanan makalede, ...
  • 24
    Eyl

    Güncel Yargıtay Kararı Işığında KVKK’ya İlişkin Kısa Değerlendirme

    623
    0
    7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile Anayasa’da düzenlenen temel haklarımızdan birisi olan kişisel verilerin korunması her geçen gün daha belirgin şekilde iş süreçlerimizi etkilemektedir. Mevcut iş süreçlerine bu kanunun gerekliliklerini yansıtmayan şirketleri; işçi-işveren uyuşmazlıkları başta olmak üzere pek çok konuda baş ağrıtıcı sonuçlar beklemektedir. Peki Yargıtay Kişisel Verilerin Korunması KVKK hakkında kararlar yayınladı mı? Yargıtay ...